Jämjö MC-Club
Traditionsenlig vinterkorvgrillning


       
Årets vinterkorvgrillning gick av stapeln 11 februari. För andra året grillade vi vid kaffestugan i Hallarum. Det var inte lika mycket snö i år som förra året. Hallarumsviken var isbelagd så långt som ökat kunde nå i vart fall.

Vi var ett tjugotal medlemmar som, även om kylan inte var alltför påtaglig, hade tagit på oss varma vinterkläder. Ordförande hade ordnat med korv och bröd. Var och en tog med sig för ändamålet lämplig dryck.

Ordförande, med glada tillrop från publiken, fick till en härlig glödbädd på den medhavda grillen och det dröjde inte länge förrän den härliga doften av grillad korv spred sig över isen i viken. Det är något visst över att grilla vintertid.

Alla åt och såg ut att må bra och lät sig väl smaka av den nygrillade korven. Ordförande lät meddela att det nu är slut på korven i frysen.

Efter ca en timme plockades grillen ned, och några överblivna korvbröd fick följa tillbaka  med hem för att bli fågelmat.

Avfärden från Hallarumsviken blev lite dramatisk - den branta och isbelagda backen blev stundtals för svår för Volvon. Ihärdiga försök resulterade bara i att vi för var gång fick backa längre och längre tillbaka för att ta sats. Till slut kom vi upp, ivrigt påhejade av några medlemmar som klokt nog parkerat uppe på krönet. Hustruns kommentar - "Nu byter vi bil!!!!" Utropstecknen får symbolisera diverse andra icke publicerbara, men kanske väl valda, ord :-) .

En trevlig stund hade vi i alla fall tillsammans - i väntan på att hojjarna ska få komma ut ur sitt vinteride.

Klicka här för bilder

Har ni hört den här

Kunden i korvkiosken - en kokt med bröd.  Är senapen gratis?

Korvgubben - Ja!

Kunden - Bra, då tar jag ett kilo!!!!

/1700