Valborg i klubbhuset 2016
---------------------------------------------------------------------
  
Vad som är mest traditionsenligt - Valborg eller Valborg i JMC klubbhus ska vi kanske låta vara osagt -  men även detta år firades i vart fall en ordentlig Valborgsmässofest i Jämjö MC-Club.

Festligheterna började tidigt på dagen med att grill och gris riggades upp ordentligt . Det är viktigt att allt blir rätt från början, annars blir den gamla vanliga devisen - "gör om och gör rätt" giltig, och det har vi  vare sig tid elller lust med.

20 Kg spädgris fästes ordentligt på grillen, briketterna var väl förberedda liksom marinaden. Andra väsentligheter var också noggrant förberedda.

Själva grillandet gick som smort, vilket även grisen fick känna på då det under stundom penslades rikligt med marinad.  Författaren, som med liv och lust deltog grillningen, har en känsla av att grillfolket uppskattade sina tillbehör mer än vad grisen gav uttryck för om marinaden.

Under själva grillningen vidtog aftonens första tävling

Gissa vem som är vem?

Endast tre (3) vågade ställa uppNågon i sällskapet tyckte att vi skulle ändra tävlingen till en

"Look alike-tävling"

i stället

Nåväl, grillningen fortskred, och temperaturen steg både på och utanför grillen. En för ändamålet väl lämpad termometer leverades av kommunens beredskapsperson. Med den kunde vi med spänd föväntan se hur anbefald temperatur på drygt 65 grader närmade sig (hos grisen).

Styckmästarna Johansson och Olsson slipade knivarna varefter grisen placedes på styckbordet. Av tekniken i utförandet kunde slutsatsen dras att det inte var första gången som dessa herrar styckade en gris.

Under styckningsprocessen, som övriga med stort intresse följde på lite avstånd, smög också herr ordförande upp runt bordet och norpade i smyg åt sig en och annan smakbit. Han blev dock snabbt avslöjad, även om han satte upp den bästa av alla oskyldig miner som han kunde prestera !
"Vadå, jag tänkte bara titta lite"-kommentaren var som synes överflödigAllt det goda fläsket lades upp på fat, och snart var det dags för övriga medlemmar att plocka till sig av godsakerna vilket även indkluderade ett flertal mycket goda potatisgratänger. Grillning,  styckning och smak fick betyget MVG av alla. Öl och snaps fanns att tillgå och bidrog till att förhöja upplevelsen (fattas bara, eller hur....)

När måltiden var slut och alla satt dästa tillbakalutade vidtog tävling nummer två. Författaren och dennes hustru hade förberett en tipspromenad - en promenad som tjänade två syften. Själva kunskapstestet var det ena syftet, men "upp och rör på dig-momentet" ska inte underskattas.

Efter det att alla vandrat runt och svarat på de 2 x 10 frågorna började förberedelsen för kvällens höjpunkt

Brasan ska tändas!

En uppgift som med den äran utfördes av ordförande. Dock kan misstänkas att denne hade underskattat  kraft och mängd i antändningsvätskan, då brasan tog sig med en dundrande smäll som skickade ordförande till marken.

"Hoppsan" sa ordförande när han reste sig  och skyllde på en grästova som orsak till marksynen.

Brasan tog sig som sagt både snabbt och ordentligt och för dagen lämpliga sångtexter kunde höras i församlingen. Läckert! För att inte riskera våra flaggor skred Eje snabbt till verket och halade dem.


Elden spred en behaglig värme och alla kunde känna att

"Nu är det vååååår"

Efter en stund var det dags för kaffe och kaka, men som föregicks av prisutdelning efter tipspromenaden. Författarens hustru som rättat alla inlämnade kuponger kunde konstatera att gänget besitter stora kunskaper. Priser var skänkta av Bernes Bilservice i form av praktiska saker såsom fickknivar och miniräknare. Därtill fanns ett par påsar av "Riesen-kola" också,. Vem som skänkt dessa var oklart, men det ryktades om Jämjö Folktandvård.

Vilka var då vinnare? Jo, på frågorna A1-A10 fanns tre med 8 rätt,  nämligen Helena Trulson, Eje och Jörgen "Rödskägg" Svensson. På frågorna B1-B10 stod återigen Helena Trulson på prispallen men den här gången omgiven av Peter Trulson och ordförande Bengt.

Priserna fördelades inbördes hos vinnarna av dem själva.

Kvällen förlöpte därefter i stilla mak och framåt midnatt kunde Berne stänga och låsa. Elden låg fortfarande och pyrde lite när vi  sakta cyklade hemåt i natten.

På onsdag är det premiärrunda och författaren och dennes hustru ansvarar för turen. Frågorna var många under kvällen om vart turen skulle kunna tänkas gå, men svaret står att finna för de som sluter upp.


.