Scrolla nedåt så hittar du texter från tidigare körningar
Länk till bilderna finns efter varje text
 

Onsdagskortegen 3 augusti 2016

Den här onsdagskörningen blev lite ovanlig i ett par avseenden. För det första så hade vädertjänsterna på nätet förvarnat om regn framåt kvällen. Under samlingen vid gatuköket visade det sig att regn blev det, vilket hitintills varit ett sällsynt förhållande på onsdagskvällarna.

Medlem som för närvarande är utan hoj skulle egentligen ha haft täten i dagens kortege. Nu var i det  stället forne varvsarbetaren som fått uppgiften sig tilldelad att vara vikarierande kortegeledare

Inför starten, då det alltså börjat regna lite smått, uppkom diskussionen huruvida vi skulle göra som vi under våren bestämt - nämligen att hålla stugan öppen om det regnar. Vikarierande kortegeledare tog dock beslutet att vi trots allt skulle köra en kortare sträcka för att sedan vända åter till stugan för fikat.

Sagt och gjort, iväg kom vi. Ut på E22 och sedan in på Torhamnsvägen. Regnet var nu inte mer än lite dugg, ingen fara alltså. 

I Torhamn fortsatte vi norrut på kustvägen. När vi passerat sista avtagsvägen mot Jämjö och alltså fortsatte färden mot Krisianopel började författaren ana lite ugglor i mossen. Kunde det vara så att det fikastället, som vi enligt vikarierande kortegledare aldrig hade varit på vid en onsdagskörning, var hem till medlemmen för närvarande är utan motorcykel.

Mycket riktigt - vi landade på gårdsplanen hos nämnde medlem som också stod där och tog emot oss, 14 hojar och totalt 18 personer. Regnet var det nu nästan inget alls med.

Vi blev bjudna in i huset där medlemmen och dennes "gumma" bjöd på smörgåstårta samt toscakaka till kaffet. Smörgåstårtan var av det där utomordentligt utsökt goda slaget och det visade sig att den var hemmagjord. Suveränt! Även toscakakan var delikat.

Det blev en en mysig stund i en härligt ombonad hemmamiljö där samtalen vid de två borden böljade fram och tillbaka. Vid författarens bord handlade det ganska mycket om båtar och icke fungerande båtmotorer, så där böljade det ganska mycket.

Dags för hemfärd och nu hade regnet tilltagit lite. Ute på E22-an i Fågelmara var det rejält disigt även om regnet i sig kanske inte var så nedrans kraftigt.

Ett stort tack till medlemmen och dennes "gumma" för en härligt kväll. Vi kommer gärna tillbaka, men hoppas naturligtvis att medlemmen har fått tillbaka sin hoj.

Skepp å Hoj

/1700

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 27 juli 2016

Den här onsdagen bjöd på ett fantastiskt härligt Mc-väder. Lite halvmulet men ändå ganska varmt och svag vind. 

Vi blev 18 hojar och 23 personer som under ledning av Gert-Åke gav sig ut på Blekinges vägar. En sak är säker och det är att när Gert-Åke har täten så blir det fantastiska körningar. Och, javisst, dagens körning blev inget undantag.

Ut på E22 och väster ut. Mäktig kortege som i lugn men också en härlig takt avverkade kilometer efter kilometer ned till Listerby. Det gick inte att låta bli att njuta för fulla muggar.

Ner mot Kuggeboda och runt i en typ U-runda och sedan norrut igen.

På vägen norrut korsades vägen av två stycken rådjur framför oss. Det blev sedan "kappkörning" med dem tills de i slutet av vår kö valde att korsa vägen igen. 

Lite längre fram på vägen kunde vi skåda ytterligare några rådjur. Vid ett tillfälle pekade författaren åt vänster och meddelade hustrun att ytterligare ett rådjur kunde skådas på fältet. Hustrun kontrade direkt med att det faktiskt inte var ett rådjur utan en hare! Författaren urskuldrade sig med att det var högt gräs i kombination med koncentrerat framförande av fordonet som förvillade bilden. Kanske skulle det där erbjudandet från Specsavers om synundersökning för 1 krona har nyttjats?!

Nåväl, resan fortsatte under synnerligen behagliga former och nu fritt från diverse vilda djur.

Förbi Ronneby hamn och in på vägen mot Saxemara och därefter norrut på Vierydsvägen och in mot centrala Ronneby. Förbi det inte alltför vackra kommunhuset i Ronneby och sedan rakt norrut till målet som var Silverforsens Kaffestuga.

Ett alldeles fantastiskt fik. Egentligen skulle de stänga kl 17, men ställde upp och hade öppet särskitl för oss. Det kallar vi för service.

Författaren och hustrun kom långt fram i kön och beställde varsin ost och skinkbaguette (beställning nr 5). Flertalet övriga beställde våffla med grädde eller glass och kombinerat med sylt. Någon enstaka glass syntes också runt det uppdukade långbordet.

Författaren och hustruns beställning visade sig vara två gigantiska baguetter och där en av dem förpassades i en take away-påse att nyttjas av författaren under morgondagens tur till Tydinge.

När måltiden var klar kunde författaren notera att den forne varvsarbetaren hade fått tag i en mjukglass. Trots hustruns något förmanande blickar som absolut inte kunde misstolkas kunde författaren inte motstå frestelsen. Gott!

Innan vi påbörjade hemfärden förevigade vi oss på en gruppbild. Ordförande drog en vits på ämnet grupp, men författaren avstår från att återge den då den inte  lämpar sig  för tryck.

Hemfärden gick som smort, och avslutade en synnerligen härlig onsdagskväll. 

Författaren tar sig friheten att göra sig till tolk för alla som var med i kväll när Silverforsens Kaffestuga med sin förträffliga service och gott fika tilldelas tio av tio möjliga stjärnor. 

Tack ska ni ha, och på återseende, om inte i år så definitivt nästa år.

Specsavers - for your eyes only

/1700

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 20 juli 2016

Dagens kortege samlade 15 hojar och 20 personer - god uppslutning som vanligt.

I dag var sommaren äntligen här. Författaren vet varför - semestern tog slut och jobbet började igen i måndags. Typiskt! Så blå som himlen har varit det här veckan har den inte visat sig under författaren och hustruns semester på tre veckor.

Ordförande, med Mona på pallen, tog täten. Söder ut, över Augerum ut på 28:an. Vidare till till Fredlevstad och Tving. Till vänster sedan mot Måstad och ned till Kallinge.

Den här sträckan har vi inte kört tidigare i år, och fasen vet när vi gjorde det senast. En helt underbar väg att köra på var det (är det) i alla fall.

Efter Kallinge ned till Ronneby och Brunnscaféet. Hustrun och Kawakompisens hustru utnyttjade förmånen av att inte behöva köra :-)

Vägen hem kördes via kanten på Ronnebyån ned till hamnen och sedan via Gärestadsvägen och Leråkra ut på E22:an och därefter hem.

En synnerlig trevlig körning ikväll, gott fika, gott annat, men framför allt och som vanligt - ett väldigt trevligt sällskap.

När ska hustrun ta MC-kort?

/1700

Bilder från 20 juli här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 13 juli 2016

Den här onsdagen blev lite speciell, mer om det längre ned. 

Berne och Eva Josefsson hade ansvaret för körningen. Med Berne i täten och Eva med kontroll över det hela längst bak bar det iväg på en lång runda. Den blev så lång så att författaren inte klarade av att memorera hela turen.

Men, vi körde i vart fall ned mot Ramdala och sedan tvärs över till Sälleryd, norrut sedan och vänster i Flyerydskorset. Upp mot Juanslycke och sedan ned till Bröms via applerydsvägen.

Över E22 och kustvägen söderut, till höger vid Konungshamn. In på vägen vid stärkelsefabriken och sedan Färskesjövägen ut till Torhamnsvägen.

På författarens hoj var det många gissningar, och alla lika fel, på vart Berne och Eva skulle ta oss.

Väl ute på Torhamnsvägen stod det ganska klart att det skulle bli Hallarumsviken och kyrkans café där.

Men när de första hojarna kom in på Torhamnsvägen kunde författaren och hustrun notera att resten hade stannat precis i slutet av Färskejövägen. Efter att ha stått stilla en kort stund vände vi hojen och åkte tillbaka.

Det som hänt var att en klubbmedlem hade kört av vägen i den sista skarpa vänsterkurvan. Farten var inte hög och lyckligtvis var medlemmen inte allvarligt skadad, även om framför allt axeln på vänster sida tog ordentligt stryk. 

Däremot blev ju hojen rejält tilltuffsad och obrukbar.

Medlemmen fick skjuts ned till Hallarum där han efter diverse telefonsamtal kunde ordna med bärgning kommande dag.

Vi har ju varit lyckligt förskonade från den här typen av händelser. Materilla ting går att ersätta, och vi är alla glada över att medlemmen klarade sig så bra som han gjorde. Självklart sätter sig en sådan här händelse lite i huvudet på en annan också - det är ju ett ögonblicksverk när olyckan är framme.

/1700

Bilder från 13 juli finns här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 15 juni 2016

Den här onsdagen var författaren på G igen, så även författarens hustru. I dag var det två Varvsanställda som ansvarade för turen. Båda undslapp sig före start att de egentligen hade satt Kalmar som mål, men efter närmare studier hade det visat sig att det var dåligt med kvällsöppna fikaställen. Författaren försökte då luska ut vart färden skulle gå istället, men då slöt sig båda som en mussla på havsbotten.

Den här dagen samlade också många körsugna medlemmar, och även några gäster. Totalt var vi 18 hojar och 25 personer. Härligt! Och sommaren var här igen, om än kanske just nu tillfälligt.

Varvsarbetaren med nickname the Frog tog täten ut från gatuköket, ut på E22-an norrut och sedan direkt in på Klakebäcksvägen och vidare upp mot vägen till Kristianopel (åt vänster) och Torhamn (åt höger).

Det blev höger. Författaren började gissa på Torhamn och Måsen, men kära hustrun menade på att det blir för kort tur.

Alldeles riktigt - i Torhamn blev till höger och in mot Jämjö. Hade det varit en tisdag skulle en vild gissning kunnat ha varit Hallarumsviken där ju kyrkan startat sina fika- och viskvällar. Men, som sagt, nu var det ju inte tisdag.

E22 mot Karlskrona blev det. Återigen härliga vyer att skåda för den som befinner sig lite längre bak i kön.

Vid Angöringen in på Österleden och sedan direkt höger i rondellen in på Lyckebyvägen. Aha sa författaren när vi närmade oss City Gross - det blir Skönstavik.

Inte då - färden fortsatte in på Sunnavägen, förbi Bergåsa och sjukhuset, in på Borgmästarkajen och bort mot Scandic.

Dragsö - svar Nej!

Till vänster vid Scandic in på Dockegatan och Amiralitetsgatan. Upp på Stortorget. De som satt ute och åt (och antagligen också drack något gott) på såväl Stars and Stripes som Fox and Anchor fastnade med gaffeln (eller glaset) i en vidöppen mun när 18 läckra,  mullrande ekipage sakta gled förbi. Många både avundsjuka och beundrande blicker följde oss.

Lite vild parkering på Stortorget löste bristen på lagliga parkeringsplatser och därefter tog vi Espresso House i besittning. Noterades särskilt den här gången att en viss herr bilmekaniker och dennes hustru tagit lärdom av förra besöket här och inte beställde något som skulle serveras varmt. 

Under fikat erinrades lite om förda samtal vid grillen i lördags kväll. Författarens cykel (den utan motor) uppvisar tecken på att inte kunna hålla tätt i de bakre regionerna. Bilmekanikern förklarade under lördagskvällen att sådana trivialiteter ingick i dennes firmas sortiment att ordna. Eftersom problemet vid kontroll ikväll innan avfärd kvarstod ville författaren försäkra sig om att möjligheten att rätta till problemet också kvarstod. Det gjorde det, vilket var skönt att höra enär författaren inte gärna ger sig i kast med dylika problem.

Gott fika, mycket att snacka om, många glada skratt gjorde att den knappa timmen på uteserveringen försvann snabbt. Hemfärden gick i något oorganiserad form, men såvitt vi vet vid denna pressläggning så har alla kommit hem.

Återigen en härlig onsdagskväll i glada vänners sällskap!!!!

Summertime, and the livin' is easy

Bilder från 15 juni här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 8 juni 2016

Den här onsdagskortegen gick till Emmaboda under ledning av författarens kommun- och Kawasakikollega och dennes kära hustru.

Författaren var dock indisponibel på grund av tjänstöring i det allmännas tjänst varför någon närmare redogörelse för färden inte kan ges. Av rykten att döma var det dock en förträfflig resan och god spis i  Emmaboda

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 1 juni 2016

I dag träder vi in i första sommarmånaden, kanske den vackraste månaden på hela året. Vädrets, och kanske någon annans makt också, stod oss bi i dag med strålande sol och värme. Kvällens tur samlade årets rekord, 19 hojar och 22 personer. Härligt!

Strandberg var den som skulle ta täten i dag, och eftersom författaren var nästan sist kommen av alla så tillfrågades denne om han kunde tänka sig att ta kön. Självklart – nemas problemas (vart har jag fått det ifrån?)

Sagt och gjort,Strandberg startade, och den här gången kom vi ut på E22 norrut i samlad tropp. En nyhet från och med i dag är att ni kära klubbkamrater kan följa vår färdväg via första bilden i bildspelet. Hoppas bara att rutten blev rätt ihågkommen. Längre fram i texten finns anledningen till detta.

In på Ekerydsvägen upp till Fågelmara, ut på E22 igen en stund och sedan in på Törnerydsvägen mot Brömsebro (ni får säga till om det är fel namn). Blomlöfs rökeri låg ju alldeles på tok för nära, så det var nog ingen som misstänkte att vi skulle dit, och det skulle vi ju inte heller. Vi ses en annan gång Bosse!

In på Aplarydsvägen med en härlig kvällsol snett in från vänster. Författaren, som även i dag var utan kära hustrun där bak, tycker att den typen av ”naturnära” körning är så himla go. Lugnt och stilla, omgivningen hinner studeras och dofter av allehanda slag kan inandas. I dag låg författaren dessutom bakom Säffle och fick även känna på hur han luktar. Ja, missförstå nu inte – författaren menar ju självklart inte Säffle själv. Däremot hans motorcykels avgaser, som blir synnerligen påtagliga när han öppnar trotteln för fullt. Men, va f…..det är en härlig lukt (doft?) det också.

Nåväl, vi kom så småningom fram till Bergkvara vid korsningen Gummebovägen/E22. I ett av husen, det sista på vänster sida, var det grillparty med tillbehör. En av deltagarna höll ett sådant tillbehör väl synligt i handen. Författare, som alltså låg sist i kön, blev ståendes ett tag utanför grillpartyt medan övriga tog sig över och in på E22. Grilldeltagaren såg antagligen författarens lystra blickar på dennes tillbehör. Det föranlede grilldeltagaren att med ett vänligt leende fråga om författaren ville ha!? Författaren tackade artigt på förfrågan med ett muntligt ”Nej tack”, samtidigt som huvudet nickade ett jakande svar.

Vi fortsatte sedan mot Torsås, ut på Ekarydsvägen mot Söderåkra, till höger vid körkan, och sedan ut på E22. Framme vid Bergkara tog vi vänster mot Ragnabo och färden avslutades sedan vid Dalskärs camping. Sådana här dagar gör sig verkligen Kalmarsund.

Kaffe, bulla, kaka, glass m.m. stod på menyn, och campingvärden fick sannerligen en svettig kväll. Det hände sig flera gånger att han fick fylla på termosen med kaffe för att sedan snabbt förflytta sig till glassförsäljningen.

Under fikat bad ordförande om ordet enär vi i klubben hade en medlem som inträtt i det seniora gänget, nämligen Bosse. Bosse fick sedvanlig ”fyllajämnaårpresent” av ordförande som därefter utbringade ett fyrfaldigt leve följt av tradionsenligt uppförande av ”ja må han leva”. Vi kan väl även här passa på att gratta ännu en gång – Grattis Bosse.

Efter en skön stund var det dags att styra kosan hemåt. Ordförande gjorde än en gång sin stämma hörd då han påminde om att det är månadsmöte nu på söndag, varefter vi brände E22 direkt hem.

Hur var det nu med kartbilden då? Jo, Ingemar ställde en fråga till författaren om det inte skulle kunna gå att ha med en kartbild över rutten. Författaren svarade att han tycket det var en mycket god idé, och att ett försök skulle utföras efter hemkosten från kvällens körning. Därav kartan i dagens bildspel. Författaren hoppas att rutten blev rätt ihågkomna. 

Om inte – tja vi kom ju både fram och hem igen i alla fall.

Vår bästa tid är nu

/1700

Bilder från 1 juni här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 18 maj 2016

Då var det dags igen.

Onsdag! MC-körning! Fika! Må Gott!

Lite omändringar hade skett inför kvällens körning så författarens kommun- och Kawasakikollega hade fått uppdraget att leda kortegen. 11 ekipage och totalt 14 personer slöt upp till kvällens körning.

Även den här kvällen var författarens hustru indisponibel på grund av ohälsotillståndets bestående från förra veckan. Mona hade dock kameran i högsta beredskap, men vi kan väl redan nu avslöja att kvällen var lite för kylig för att kunna hantera en kamera under gång.

Avfärd norrut i dag, in på Ekerydsvägen och vidare upp till Flyeryd. Till vänster ut på Karlskronavägen/Lyckeåborgsvägen (författaren vet faktiskt inte när den går från det ena till det andra, eller tvärtom beroende på åt vilket håll färden går). En kort avstickare in till Kättilsmåla, och sedan direkt söder ut igen på den ”lilla vägen” som några kilometer längre fram ansluter till Lyckeåborgsvägen. Vi fortsatte i god takt fortsatt söder ut.

Nu måste författaren göra en liten avstickare, ja i här i texten vill säga. Förra veckan klagades lite på fyrhjulsförarna och att de spräcker våra korteger titt som tätt. Författaren kan nu konstatera två saker

1. Även fyrhjulsförare läser vår hemsida

2. Det lönar sig att klaga ibland

När vi kom på Afvelgärdsvägen till korsningen mot Vedeby gata, vid vilken vi har stopplikt, ett förhållande som författaren alltid respekterar även om hustrun emellanåt har en annan uppfattning om vad som menas med stopp, inträffade följande;

Författaren, som låg sist i kön, stannade lagenligt. Från höger kom en fyrhjuling (för övrigt en röd Ford Escort). Denne uppmärksammade att vi körde i kortege och stannade föredömligt och vinkade fram mig.

Ett stort tack till dig för god uppmärksamhet!

Nu fortsätter vi. Färden gick vidare under E22 och in på Österleden vid rondellen vid Mac Donalds. Raka vägen in mot centrum, till vänster in på Östra Hamngatan. Det var nog många som då misstänkte att vi var på väg till Porslinan, med den ledande Kawasakin körde raskt vidare upp på Kyrkogatan och upp på torget.

Vi parkerade utanför ett känt försäkringsbolag. Den ärade (obs inte ärrade) kortegeledaren visade även vägen när vi gick.  Ingen visste ju vart vi skulle, så kortegeledaren hade raskt övriga bakom sig. Kortegeledarens kära hustru visste dock vart vi skulle och kunde därför konstatera att kortegeledaren var 180 grader fel i sin kurs.

Kortegeledaren uppmärksammades på felnavigeringen via det mycket tydliga och bestämda tillropet ”UFFE!”.

Detta fick förväntat resultat, d.v.s. stopp och vändning.

Såja, med näsan i rätt riktning leddes vi till Elsas Café på Ronnebygatan. Författaren hade redan i förväg bestämt sig för viss återhållsamhet (eller om det var författarens hustru som inför avfärden hade påtalat något liknande ska vara osagt). Hur som helst - när äppelpaj och vaniljsås kunde noteras i disken var allt annat glömt. 

Nu föll det sig dessutom så att författaren stod bakom två personer (en bilreparatör och en varvstjänsteman) som också beställde paj och vaniljsås, men som dessutom toppade med varsin neg….f´låt chokladboll. Författaren vill ju inte framstå i dålig dager, så på dennes tallrik ramlade även en dylik sådan in.

Elsas Café visade sig vara ett mysigt ställe och beställda varor inmundigades med stort välbehag. Eftersom Elsa stänger klockan 20 så blev det snart dags att bryta upp för hemfärd.

Återigen en härlig MC-kväll var snart till ända, och vi ser nu fram mot nästa veckas körning.

Det är aldrig för sent att ändra sig

/1700

Bilder från 18 maj här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 11maj 2016

Då var det onsdag igen och dags för hojåkning i klubben. Ännu en strålande dag, en så strålande dag att hela 19 hojar och 23 personer mötte upp vid gatuköket. 

Kvällens ledare var Ö-Jonny. Han såg väldigt hemlighetsfull ut när författaren anlände. "Det blir inte dit du tror" blev hans hälsningsfras. 

Författaren var tyvärr ensam i dag enär kära hustrun under tisdagen övertog författarens tidigare förvärvade förkylning. Mona klev in som vikarierande fotograf under körningen, och gjorde det med stor bravur. 

Nåväl, med Jonny i täten gav vi oss iväg. När vi är så många är det naturligtvis svårt att hålla ihop kortegen hela tiden utan att störa den övriga trafiken för mycket - det ska erkännas. Men det är alltid någon fyrhjuling av större eller mindre art som spräcker kedjan. Jag kan inte låta bli att tycka att sådana förare ibland kunde se och förstå lite bättre.  De kommer ju inte fram fortare bara för att de lägger sig mitt i en kortege om 19 hojar.

Splittrade till att börja med av en långtradare styrde vi hur som helst mot Karlskrona. Även i kväll hade vi en härlig sol riktad mot oss - författaren tycker att sådan körning är så himla härlig och njutfull.

Vid Lösenrondellen tog vi av mot Augerum, en väg som vi av naturliga skäl kört många gånger, men som författaren i vart fall tycker är en härlig hojväg.

Över Lyckebyån och vidare mot 28:an där vi tog av mot Rödeby. Vänster i Rödebyrondellen och sedan norrut mot Allatorp. Förbi Rosenholm och sedan Ronnebyvägen in mot centrum. Vid det här laget stod det klart att Ön med broförbindelse inte var målet. 

Infartsleden, förbi Polishuset. Täten på kortegen fortsatte in på Borgmästarkajen i riktning mot Fisktorget men Stisse, som låg före författaren, tog till höger in på Borgmästarkajen i stället. Vid "pressläggningen" av denna text förelåg ingen förklaring.

Ut på Saltö och vidare mot campingen på Dragsö, vilket alltså blev målet för kvällens körning. 

Det blev trots allt en Ö!

Kaffe och masarin stod på menyn. Författaren kunde också se att en eller annan gräddbulle slank ned. På något sätt avancerade Trulle i kön. Ordförande kunde dock informera övriga i kön att Trulle till viss del legat av sig då han i yngre dagar var helt fenomenal på detta. 

Sittandes vid fikabordet kunde författaren rätt som det var notera att Christer och Eva saknades. Vart hän hade de tagit vägen? Någon till Christer närstående släkting hade förklaringen - hemkomna från semesterresa på sydligare breddgrader och där konsumerade allehanda godsaker gjorde kvällens fika viktmässigt överflödig, så att säga ;-)

En stunds snack i en alldeles underbar och värmande kvällssol fullbordade onsdagsrundan 11 maj 2016. 

Kvarstod hemresan. Återigen förundras författaren över varför fyrhjulingarna prompt ska tränga sig in i en kortege när vägen dessutom övergår från två till en fil!

Missed u luved!

/1700

Bilder från 11 maj här

---------------------------------------------------

Onsdagskortegen 4 maj 2016

Wow, så var det äntligen dags!

Säkert är det så att många medlemmar redan kört en hel del, men håll med om att det är något speciellt att få samlas vid gatuköket på onsdagskvällarna och att likt en ringlande orm ta vägen i besittning.

Författaren och hustrun hade i år fått äran att vara kortegeledare för premiärrundan. Under en tid hade diskussionen pågått oss emellan vart vi skulle låta färden gå. En viss marknadsundersökning hade gett vid handen att det inte är så många ställen som har öppet på kvällarna. BMW hade dessutom låtit påskina, bl.a. under valborgsfirandet, att ett visst ö-mål skulle undvikas enär BMW planerade besöka detta.

Nåväl – vi löser det tänkte vi dagarna före. Aspö hade vi i alla fall inte tänkt oss.

Onsdagen bjöd på ett strålande väder, så även vid samlingen. Det var som om vädergudarna kände på sig att vi i Jämjö MC-Club skulle ut på vägarna igen. Vi var 14 hojar och totalt 19 medlemmar som kom ikväll. Den okulära besiktningen gav vid handen att det åtminstone inte verkade ha gjorts något nytt hojförvärv under vintern......

Vi gav oss i väg söder ut på E22, den härliga kvällssolen lyste rakt i fejan (obs inte Facebook), förbi Ramdala, förbi Lösen, förbi Angöringen, förbi Rosenholm, förbi Nättraby, förbi vägen mot Gröndal, förbi rondel….nej, till vänster blev det i rondellen mot Hasslö. Nu stod det därmed klart för var och en, inte minst för BMW, vart färden skulle ta hän.

Men si, författaren och hustrun hade smitt planer, så när skylten pekandes mot vänster mot Tromtesunda dök upp åkte blinkersen på Kawan lika snabbt ut mot samma håll, d.v.s. vänster.

En liten go väg att köra på, härlig utsikt ut mot skärgården. Till höger sedan mot Mjövik och vidare in mot Nättraby. Vid ett av husen som kantar vägen kunde författaren och hustrun hastigt se en glimt av deras förra båt. Skoj.

Väl framme i Nättraby äntrade vi E22 igen. Vi tog av vid Rosenholmsavfarten, fortsatte Ronnebyvägen in mot centrum. Vid ett par trafikljus blev kortegen delad, men såvitt vi vet kom ingen bort.

In på Landbrogatan, upp för Rådhusbacken och ner mot biblioteket. Nu är det, eller snarare var det så, att torget skulle iordningsställas för Sydsvenska Rallyt, vilket innebar att så gott som hela torget skulle spärras av för parkering. Flertalet av förarna parkerade på platserna mitt emot biblioteket som inte skulle vara innanför staketet. Men, en HD och en Kawasaki, skulle naturligtvis ställa sig på annan plats – innanför det område som skulle spärras av. 

För att gå händelserna lite i förväg hade detta tilltag kunna få förödande konsekvenser i form av inlåsta hojar eller påtvingat deltagande i rallyt. Nu löste det sig, alla kunde följa med hemåt, puh!

Kvällsfikat intogs på Espresso House, ett ganska schysst ställe. På något sätt verkade det som vi tryggade kvällsintäkten för fiket. Alla verkade nöjda, men Bilmekanikern fick dessvärre vänta lite länge på sin beställda toast. Kunde man ana en viss irritation?

Hemfärden gick sedan som smort, och vädret fortsatte att vara perfekt för en kvällstur på hojen.

Ja, då var premiärturen avklarad, och författaren och hustrun lämnar med varmt styre över till kommande medlemmar att styra färden mot nya spännande (ö)mål.

Kan avslutningsvis meddela att författaren klarade av navigeringen under turen utan något som helst GPS-stöd – så det så!

Trossö är en ö

/1700

Bilder från 4 maj här