Scrolla nedåt så hittar du texter från tidigare körningar
Länk till bilderna finns efter varje text
 

Onsdagskortegen 16 augusti 2017

Av olika anledningar var det ett tag sedan författaren skrev om onsdagskörningen, och av samma olika anledningar så var ett tag sedan hustrun fotograferade. Men i dag var det äntligen dax igen,

I dag var det Eje som tog täten. Kanske var det någon som blev lite överraskad av att Eje tog söderut och inte norr ut i starten.

Nåväl, ut på E22-an, via en sväng över Ramdala och förbi Trummenäs tillbaka till E22. Till höger vid Lösen till Augerrum och sedan rakt över till 28-an. Ut  på E22 till Rosenholm, via Sillatorpsvägen och Gamla Landsvägen till Nättraby. 

Det här är inte likt Eje var det nog några som tänkte, så även författaren och hustrun.

Genom Nättraby till Gröndal och tvärsöver via Tromtesunda till vägen mot Hasslö. Sannolikt var det flertalet som såg Hasslödoppet framför sig, men ack - den gode Eja tar till höger.

Kvällen var varm, termometern på författarens hoj visade på 23 grader samtidigt som solen syntes väldigt tydligt. Perfekt körväder med andra ord.

Vi korsade sedan E22-an och körde mot Johannishus. Via Edestad kom vi till Gärestadsvägen. Den naturliga gissningen blev då Ronneby, och det var inte utan att magen nu började ge ifrån sig signaler på behov av näringsintag.

Nej, nej, nej, vi fortsätter och ut på E22-an igen, då i riktning väster ut. Vart hän tar han vägen med oss? Matklockan har inte bara ringt, den pinglar nu konstant.

Vi kör med god hastighet förbi Ronneby och då börjar vi ana - Galtsjön!. Mycket riktigt, här tog vi av. Antagligen gick det lite fort där framme i täten då det på avfarten krävdes en 180-gradare för att komma rätt in på parkeringen. Ingen skada skedd dock.

Galtsjön har öppnat igen, och Eje hade på ett förtjänstfullt sätt lyckats få fiket att hålla öppet i avvaktan på att vi skulle komma. Normal stängningstid var egentligen kl 18. Det tackar vi för.

Mackor, bullar, kakor, kaffe och läsk inhandlades i olika omfattning och inmundigades sedan på den solvarma terassen. Ett ord räcker - Härligt!

På den lilla sjön syntes vid ett par tillfällen lite mystiska rörelser i vattnet och från något bord där på terassen kunde höras funderingar på om det månne vara ett sjöodjur av någon dignitet. Författaren, som ju som ni kanske vet också är en erfaren sjöfarare, kunde dock lugna sällskapet med att det var en fågel som behagfullt svalkade sig i sjön. Så det så!!!

Målet för kvällens resa uppskattades av samtliga 17 personer (14 hojar och tre där bak). Hoppas verkligen att satsningen på ett fik håller, det är en trevlig plats att rasta på. Ett stort tack till de som förestår fiket från oss i Jämjö MC-Club.

Hemfärden gick rakt fram och det är nu påtagligt hur snabbt skymningen kommer.

Loch Ness

/1700

Se bilder här

----------------------------------

Onsdagskortegen 14 juni 2017

Efter diverse förberedelser vid hemmet rullade författaren och hustrun ut hojen från Mc-garaget vid 17.45. Norr ut var himlen kolsvart och vi hann väl inte mer än ut på Torhamnsvägen så kom regnet. Attans också tänkte författaren och såg framför sig en helg med tvätt och puts. Inte roligt!

Kawan behövde lite påfyllning i tanken eftersom Gert-Åke vid söndagsfikat förvarnat om en liten längre körning i dag och rekommenderat full tank (vilket för Ingemar och Ros-Marie innebär även en flaska i väskan). In på Q8 och fyllde på fullt (det gick i 3,8 liter). På andra sidan pumpen stod Trullsson som tittade på vår vindruta och frågade förvånat om det regnade. Ja, det gjorde det på Torhamnsvägen men inte på E22-an.

Trots de mörka molnen på himlen så samlade vi ihop oss till 14 hojar och 19 personer – bra uppslutning med andra ord. Innan avfärd noterades att himlen fortfarande var mörk norrut. Gert-Åke gav dock lungnande besked, vi ska i vart fall inte norrut. Författaren, som även är en van sjöfarare, vet vikten av att vara föreberedd och bytte ändå ut sommarhandskarna mot det lite mer tjockare och vattentåliga paret.

Ut från gatuköket, och mycket riktigt så tog Gert-Åke åt höger i rondellen. Hela vägen in till angöringen och sedan ut mot Rödeby. Vi tog av mot Fridlevstad och Tving, och molnen fortsatte norrut. Bra tänkte både författaren och hustrun i hörapparaterna.

Vid Måstad vek vi av från 122-an in på den härliga vägen över Listersjöarna och risken för regn var helt borta. I stället stod nu solen stod många gånger rätt in i ögonen. Trulle som låg precis framför författaren kunde emellanåt ses skugga ögonen med vänsterhanden. Innan vi  startade hade han dock visat ett par häftiga (=inte fullt så snygga) solglasögon men stoppat ned dem i bröstfickan igen. De hade fyllt sin plats på näsan i kväll, trots allt.

Den här vägen är som sagt väldigt härlig att köra – författaren och hustrun tycker mycket om att färdas på sådana vägar. Bra val Gert-Åke. Vid ett tillfälle på denna underbara väg fick författaren, som han trodde, in en myggsvärm i hjälmen. Det visade sig dock att vi i vår kortege hade blivit ifattåkna av några racerhojar och det var en sådan ”myggsvärm” som körde förbi Kawan.  

Framme i Backaryd tog vi till vänster in på 27-a söder ut. I början av turen hade författaren och hustrun försökt lista ut målet. När vi nu svängde söderut blev vi efter en stund ganska säkra på att målet var Ronneby och Brunnsparken, vilket lite också visade sig stämma bra.

Många av de närvarande hängav sig åt de läckra frestelser i form av bakelser som fanns i disken. Författaren införskaffade sig en skickmacka, men fick på slutet ändå med en dammsugare (den ätbara varianten alltså).

Vi tog det verkligen lugnt vid fikat och hade synnerligen trevligt. Vid författarens bord uppmärksammades diverse konskekvenser av att köra med icke  lagenligt gaspådrag. Mest uppseendeväckande i det avseendet var väl när en viss varvsarbetarfamilj vid samma dag och ungerfär samma tidpunkt lyckades pricka in två träffar. Det hela är dock glömt i dag, eller…………………

Hemfärden gick via Ronneby hamn och Gärestadsvägen och sedan ut på E22-an. En sådan här ljummen sommarkväll - finns det något som går upp mot att köra hoj då?

En förbaskat trevligt onsdagskväll gick mot sitt slut.

Blekinge är fantastiskt

/1700

Se bilder här

----------------------------------

Onsdagskortegen 17maj 2017

Med anledning av den avslutande uppmaning efter förra veckans onsdagskörning så skulle författaren kunna tänka sig följande inledning i dag

BRA JOBBAT  SMHI!!

Kvällens körning startade i  hela 18 grader (+). Fantastisk känsla av att känna att fodret i Mc-stället gjort sitt för ett bra tag framåt.

Eje tog täten i dag, med Gert-Åke som bevakade kön. Norrut på E22:an. Det kunde noteras att det var tredje körningen och tredje gången som vi gick norrut. Spelar ju ingen roll, bara ett värdelöst vetande.

Uppe vid Brömsebro tog vi till höger in på Råsenvägen ut mot kusten och kustvägen. Väl där for vi söderut ner till Milasten där vi svängde skarpt höger ut mot Komstorp som vi körde förbi och ut mot E22:an igen och sedan söderut.

I Fågelmara bar det av ut mot kusten igen mot Kristianopel för att sedan ta höger ut igen på kustvägen. En stund senare åter en högersväng och färden gick då mot Törnåkra. Väl ute på E22:an igen fortsatte vi söderut mot Jämjö. Nu gick våra tankara till cafet i Jämjö men si Eje han bara körde förbi och ut på  Torhamns- vägen.

Efter en tur förbi Bussevik och Gisslevik där vi kunde skåda en fullständigt blank och vindfri vik landade vi ute på Uddavägen hos Lenas café.

Här vankades kaffe (väldigt gott kaffe) och hembakade rågskorpor (ännu mera godare) med ost och marmelad. Ingemar och författaren kivades lite om vem som var ägare till den skorpan som stod mitte emellan oss - vi kom fram till att det var författarens. Strax därpå kom Lena med den felande mackan, som alltså var Ingemars. Och dessutom mycket större än den som tilldelats författaren!

Berne fick möjligheten att äta en andra rågskorpa och när nästa tillfälle bjöds så var författaren inte sen på att ropa in en andra omgång han också, detta med hänvisning till den lite mindre första skorpan. Tilldelningen skulle dock inte bestå av en hel utan en halv, ja det vill säga på tallriken låg två halvor.

Författaren försökte auktionera ut den andra halvan, men ingen nappade så gissa vem som fick förbarma sig över den också. Hustrun tyckte efteråt att författarens försök att sälja den andra halvan var väldigt halvhjärtat. Genomskådad?

Nåväl, när kaffe och bröd  kommit till sin rätta plats så var det dags att dra sig hemåt. En underbar kväll och vi var några som följde Eje en runda ner till Torhamns hamn. Och ja, fjärden låg fortfarande blank som ett nybonat golv.

En härligt Mc -tur gick mot sitt slut, och som vanligt var det en alldeles vanlig onsdag - med andra ord - onsdagar kan inte bli mycket bättre än så här!

Råg i ryggen!

/1700

Bilder från rundan finns här

----------------------------------

Onsdagskortegen 10 maj 2017

Om man inte vetat vilken dag det är i dag s hade det inte varit helt fel på att gissa 10 mars eller kanske april. För - varmt var det inte, men...skam den som ger sig.

Benny var i dag kortegeledare för oss övriga 10 som väl påpälsade hade samlats vid gautköket.

Vi körde norrut ut på E22:an och in på Ekerydsvägen. Uppe vid Fågelmara skulle landsvägen korsas men det tog snabbt stopp på grund av avstängd väg. Kortegen får göra halt på stället, vända och fortsätta en liten bit norrut ytterligare.

Ut mot Kristianopel, och kylan finns där, men är kanske inte alltför besvärande, men ändå lite irritterande. Det ska ju vara vår nu.

Vi kör inte ända fram till Kristinaopel utan genar över mot Möllehall, förbi Masten och fortsatt norrut efter kustvägen. Ut mot E22:an och över och in på Törnerydsvägen. Förbi Rökeriet, och sedan var vi framme,. I dag blev det "hemma hos fika" hos Benny och Therese Brömsebro. Någon längre körning blev det inte i dag, och jag tror att alla i sällskapet var överens om det goda i det.

Nu måste författaren korrigera sig lite -  Benny och Therese hade lyxat till det och bjöd på hamburgare med goda tillbehör samt pommes frites. Det smakade väldigt gott och värmde också lika gott. Kaffe med tilltugg fick vi  också.

Härligt småsnack runt bordet fullbordade den här onsdagsrundan, vi styrde hemåt i kvällningen och blickade framåt mot nästa onsdag, för då, ja då minsann är det riktigt sommar.

SMHI - VAKNA NU!

/1700

Bilder från runda finns här


----------------------------------

Onsdagskortegen 3 maj 2017

Jippie! Så var det äntligen dags.

Många har säkert kört en hel del före första onsdagsrundan, men författaren och hustrun har faktiskt inte grenslat hojen i år förrän i dag. Inte för att vi blivit senfärdiga eller mindre sugna – det är bara det att det inte blivit av, och det av många olika anledningar.

Nåväl, nog om den sena starten. Elva hojar varav fyra med passagerare samlades på vanlig plats. Stämningen var hög, och förväntan stor på Christer och Mats som ansvarade för rundan. Christer tog täten norrut, in på Ekerydsvägen och upp till Fågelmara. Korsade E22:an ut mot Kristianopel och sedan söder ut mot Torhamn

Hustrun började nu gissa på tänkbara fikaställen, och kom fram till att det nog blir cafét i Jämjö. När vi sedan tog in på Hallen var författaren benägen att hålla med. Det blir nog en kort första runda i år gissade hustrun och uppskattade initiativet med motiveringen att med en kort runda så undviks träningsvärk i rumpan så här på första sittningen.

Ut på Konungshamnsvägen och vidare in till Jämjö, men – vad nu då – inte till vänster in mot fiket utan fortsatt rakt fram på E22:an och med sannolik målgång någonstans i Karlskrona. Aj, aj, aj, nu började det kännas där bak.

Vi tog av vid angöringen och fortsatte på Lyckebyvägen förbi City Gross, vidare på Sunnavägen och förbi Högskolan. En runda förbi Fregatten och sedan blev det stopp vid trafikljuset utanför Lidl. Det är ju omfattande ombyggnadsarbeten som pågår där och det finns bara en fil förbi Lokstallarna.

Det tog en stund i väntan på grönt ljus, och vår kortege rönte stor uppmärksamhet hos ett par killar som stod och spanade in oss. Några bak i kön, Berne, Mats och Mats möjligen, passade på att rensa avgasrören, vilket imponerade stort på omgivningen. Författarens gasthandtag fick vara – det befanns inte möjligt att bidra med något motorljud som skulle tilltala åskådarna.

Grönt ljus och vi kör vidare förbi den nya bussangöringen vid korsningen med Österleden där det åter blev stopp för rött ljus. Några hann över, så först i ledet stod Trulle och sedan författaren och hustrun. När det väl blev grönt ljus kör vi, och samtidigt kommer en bil från höger som med allra största sannolikhet framfördes av en färgblind förare. Där var Trulle för ett kort ögonblick riktiga illa ute.

Färden gick nu vidare och tog slut på Stortorget, varefter vi tog Espresso House i besittning. Cappuccino med blåbärspaj och vaniljsås för författaren, och en lite chokladmuffins för hustrun (ska noteras att hustrun gjorde ett eget val) satt perfekt. Gott!

Första rundans kväll led mot sitt slut och efter gott fika och trevligt snack påbörjades färden hemåt. Utan incidenter. Det började skymma men var ändå inte kallt. Hela rundan kördes faktiskt i ett riktigt härligt väder.

Nu ser vi fram mot nästa onsdag, och nästa, och nästa…….

Äntligen!

/1700

Bilder från runda finns här