Julfest 2016 i Jämjö MC-Club
 
Den traditonella julmaten i Jämjö MC-Club avåts lördagen 3 december
Som vanligt var det mycket mat och mycket god mat. Många av klubbmedlemmarna hade bidragit med sin specialitet. Mycket mat var det, och kanske citatet från Edvard Persson (skåning till trots)  passar bra

Go mad och möen mad i rättan tid

Berne såg till att skinkan, köttbullarna och allt annat smått och gott kunde sköljas ned med god öl och en och annan snaps. Under stundom kunde de flytande gosakernas intagande föregås av den kanske numera traditonsenliga JMC-skålen

SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLL

Berne använde till och med ett hjälpmedel för att förhöja det ljudliga intrycket då han nyttjade ordförandes "käftförlängare" som normalt används vid samlingen inför Kristianopelkortegen.

Årets Jul-musikquiz innhöll frågor om årtal kombinerat med musikfrågor. I slutändan blev det en hårdkamp mellan Zinke och Monica mot Seffle och Annelie. Båda paren skrapade ihop hela 15 av 19 möjliga poäng. Utslagsfråga krävdes och där var Annelie snabbast med att känna igen vinjetten till Lilla huset på prärien. 

Som sig bör pratades det mycket minnen och anekdoter från både innevarande år och  många år bakåt  i tiden, allt berättat under en gemytlig stämning med många skratt. Till nästa fest funderar författaren på om det inte skulle vara på sin plats med inspelningsutrustnings så vi får möjlighet att dagen efter (möjligen någon ytterligare dag senare kanske vid närmare eftertanke) i lugn och ro sortera både över- och underdrifter?

Kvällen närmade sig sitt slut och mätta och belåtna och i några fall kanske lite konvexa (men bara lite) under fötterna önskade vi varandra en God Jul och Gott Nytt MC-år innan vi sakta vandrade hemåt i decembernatten.

/1700

Snart är det Hjul igen

Bilder från julfesten