Korvgrillning

12 februari 2017

Ett säkert tecken på att vi i vart fall börjar närma oss bättre årstider är den sedvanliga korvgrillningen i februari

Nåväl, sedvanlig och sedvanlig. I år blev det en liten ändring - vi bytte plats från Hallarum naturreservat till Hallarums båthamn. En annan nyhet (?) var att klubben stod för läckerheterna, d.v.s. korv med bröd, senap och ketchup. Dryck var medhavd av var och en.

Ett par säckar grillkol spreds ut och marinerades sedan med ungefär lika mycket tändvätska omvandlat till liter och efter ett tag var det en fin glödbädd.

Diverse atiraljer togs fram, allt från grillgaller till köpta grillteleskoppinnar till av naturmaterial förfärdiga ting, varav en del kompletterades med spiralformade stålspetsar. Glöden var som sagt finfin, men en del klagade ändå på kall korv - månne handhavandefel förelåg?

De yttre omständigheterna var prima. För en gångs skull vindstilla i Hallarum, lite mulet men inte så det störde. Kallt? Nä! Någon minusgrad. Kunde inte bli bättre.

När nästan all korv hade gått åt, endast ett par stumpar sparades åt naturens städpatruller, skingrades vi för i dag. Ett år till nästa gång, ja korvgrillningen alltså, men än återstår mycket annat roligt tills dess.


/1700

Hört i korvkön

Kunden - "är senapen gratis?

Korvgubben - "ja"

Kunden - "bra, då tar jag ett kilo"

Här är bilderna